A támogatóink
Egyéb Információk
Hidvégi-Üstös Pál - Tisza futás 2009
Information in English
Jogszabálymódosítás
Kiadványok
Pályázatfigyelő
Polgármestereknek
Programajánló
Résztvevőknek
Sajtószemle
Segítsünk az árvízkárosultaknak!


 Az "Agenda 2030 Humánökológiai Kutatóműhely a globális együttélésről" program támogatói:


AJÁNLÓ

Szelídvízország - animációs film


Szelídvízország - kiadvány

ILD kézikönyv a Tisza-menti ártéri tájgazdálkodás
lehetőségeiről


Blogok

 
  

Folyóiratok, könyvek
 

Tiszavölgy

BOKARISZ-füzetek az ártéri tájgazdálkodásról

Szelídvízország - kézikönyv az ártéri tájgazdálkodásról 


Ismeretterjesztő CD

BOKARTISZ: A folyó élete


DVD

Kulcs a Tiszához I.-II.

IV. Hagyomány és Természet konferencia


További kiadványok...

 Information in English


KORÁBBI BANNEREINK

Újra Markovics az Őrségi Nemzeti Park élén--2010. 08. 30.

A három vezető nélkül maradt nemzeti park egyikét már új igazgatója Markovics Tibor irányítja. A Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőséget élére Csepregi István került.

 

Rácz András, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkára kifejtette: az országban tíz nemzeti park és tíz környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi felügyelőség működik. A tíz nemzeti parki igazgató közül hármat váltottak le, az Aggteleki, a Hortobágyi és az Őrségi Nemzeti Park igazgatóját.

Az Őrségi Nemzeti Park élére a napokban kinevezték az egyetemi oktató Markovics Tibort, aki a nemzeti park 2002-es alakulásakor a parkot már irányította. Később megszüntették az Őrségi Nemzeti Park önállóságát, összevonták a Fertő-Hanságival, az újjáalakult Őrségi Nemzeti Parknak pedig már nem a régi igazgató került az élére. A másik két vezető nélküli nemzeti park élére kerülő igazgató személye még egyeztetés alatt van, de a helyettes államtitkár szerint a kiválasztás a napokban el fog dőlni, egy-két héten belül pedig kinevezésük is megtörténik.
 
Változó idők
 
Ami a tíz környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi felügyelőség másodfokú szervét, a Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőséget illeti, ennek új vezetőjét már jóváhagyták. Az új vezető, Csepregi István kinevezését szeptember 2-án kapja kézhez. Csepregi István korábban a Környezetvédelmi Minisztériumnál dolgozott, természetvédelemmel foglalkozó, kodifikációs szakjogász, egyetemi oktató.

A környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi felügyelőségek esetében a kormányváltás idején egy vezetői poszt üres volt, ezt az új kormány még júniusban betöltötte. A Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség igazgatójának Zay Andreát nevezték ki.

Hat felügyelőség éléről mentették fel a vezetőket. Az új vezetők kinevezése várhatóan néhány napon belül megtörténik - mondta a helyettes államtitkár. A vezetői kinevezések kapcsán azért van egy kis csúszás, mert augusztus 23-ig többen szabadságon voltak, és a kinevezéseket pedig a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkárának, Gál András Leventének is jóvá kell hagynia - tette hozzá a VM helyettes államtitkára.

Kapcsolódó anyagok:
Délibáb
Lefejezett nemzeti parkok: indokok és következtetések

Forrás: Greenfo.hu