A támogatóink
Egyéb Információk
Hidvégi-Üstös Pál - Tisza futás 2009
Information in English
Jogszabálymódosítás
Kiadványok
Pályázatfigyelő
Polgármestereknek
Programajánló
Résztvevőknek
Sajtószemle
Segítsünk az árvízkárosultaknak!


 Az "Agenda 2030 Humánökológiai Kutatóműhely a globális együttélésről" program támogatói:


AJÁNLÓ

Szelídvízország - animációs film


Szelídvízország - kiadvány

ILD kézikönyv a Tisza-menti ártéri tájgazdálkodás
lehetőségeiről


Blogok

 
  

Folyóiratok, könyvek
 

Tiszavölgy

BOKARISZ-füzetek az ártéri tájgazdálkodásról

Szelídvízország - kézikönyv az ártéri tájgazdálkodásról 


Ismeretterjesztő CD

BOKARTISZ: A folyó élete


DVD

Kulcs a Tiszához I.-II.

IV. Hagyomány és Természet konferencia


További kiadványok...

 Information in English


KORÁBBI BANNEREINK

Januártól elérhető néhány GOP-pályázat--2006. 12. 09.
A jövő évtől induló Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) keretében komplex vállalatfejlesztési pályázatokra lehet majd uniós pénzt igényelni – közölte Novák Csaba, a GOP Irányító Hatóságának vezetője.
A GVOP 2004-2006 hároméves kerete öt kiemelt prioritásra összesen 162,38 milliárd forintot szánt. A program során közel 21 ezer pályázatot rögzítettek, a támogatási igény meghaladta a 335 milliárd forintot. A megítélt támogatások összege meghaladta a 163 milliárd forintot, ezáltal több mint 346 milliárd forint értékben valósultak meg a különböző projektek.

A 2007-2013-as tervezési időszakban 670 milliárd forint áll majd a GOP rendelkezésére, az Új Magyarország Fejlesztési Terv 8 ezer milliárd forintos keretéből. A gazdaságfejlesztés eszközei közül a regionális operatív programokban kapnak helyet: vállalkozások együttműködését támogató konstrukciók, a klaszterek, az inkubáció, a hálózatosodás, az új technológiai transzfer irodák kiépítése és működtetése, a kis és középvállakozások (kkv) kialakulását támogató inkubációs szolgáltatások létrehozása, illetve a vállalkozói tanácsadás és információ ellátás a helyben kiépült intézményrendszerre alapozva, valamint a helyi jelentőségű ipari parkok, telephelyek támogatása.

A Gazdaságfejlesztési Operatív Program alá minden régió beletartozik, kivéve a Közép-Magyarországi Régiót, mely külön pénzkeretet fog kapni, 120 milliárd forintot. A GOP az alábbi négy prioritásra koncentrál százalékos megoszlással: K+F és innováció a versenyképességért (31 százalék), vállalkozások (kiemelten a kkv-k) komplex fejlesztése (36 százalék), a modern üzleti környezet erősítése (10 százalék), pénzügyi eszközök a kkv-k finanszírozáshoz juttatásáért (23 százalék).
Az említett prioritások közül a K+F és a vállalkozások komplex fejlesztése prioritásokban már várhatóan januárban elindul néhány pályázat, a 2.1.1 vállalati beruházások támogatása, valamint a 2.1.2. munkalehetőség teremtő, vállalkozásfejlesztő beruházások támogatása a hátrányos kistérségekben. Ezek a korábbi GVOP-s nagysikerű pályázatok „utódpályázatai”.
A különbség Novák elmondása szerint az lesz, hogy a korábbinál erősebb projekteket várnak, valamint szélesebb elszámolható kör társul a pályázatok mellé. Novák kiemelte, hogy az elbocsátott köztisztviselők számára magánszemély hitelt terveznek nyújtani cégalapításra.

 

Forrás: www.fn.hu