A támogatóink
Egyéb Információk
Hidvégi-Üstös Pál - Tisza futás 2009
Information in English
Jogszabálymódosítás
Kiadványok
Pályázatfigyelő
Polgármestereknek
Programajánló
Résztvevőknek
Sajtószemle
Segítsünk az árvízkárosultaknak!


 Az "Agenda 2030 Humánökológiai Kutatóműhely a globális együttélésről" program támogatói:


AJÁNLÓ

Szelídvízország - animációs film


Szelídvízország - kiadvány

ILD kézikönyv a Tisza-menti ártéri tájgazdálkodás
lehetőségeiről


Blogok

 
  

Folyóiratok, könyvek
 

Tiszavölgy

BOKARISZ-füzetek az ártéri tájgazdálkodásról

Szelídvízország - kézikönyv az ártéri tájgazdálkodásról 


Ismeretterjesztő CD

BOKARTISZ: A folyó élete


DVD

Kulcs a Tiszához I.-II.

IV. Hagyomány és Természet konferencia


További kiadványok...

 Information in English


KORÁBBI BANNEREINK

Környezet- és Természetvédő Társadalmi Szervezetek Országos Találkozója--2006. 02. 16. --> 2006. 02. 16.

A Környezet- és Természetvédő Társadalmi Szervezetek XVI. Országos Találkozóját 2006-ban Veszprémben (március 9-12.) szervezi meg több zöld szervezet közreműködésével a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület.

A rendezvény elsődleges célja a környezetvédelemmel kapcsolatos aktuális kérdések széles körű megvitatása, közös állásfoglalások kialakítása. A 4 napos találkozó első 2 napjában lehetőség nyílik a helyi környezetvédelmi programok megismerésére, majd a további napok a széles körökben megvitatandó kérdések megválaszolásával telnek. Tekintettel a közelgő választásokra, a zöldek programján napirendként szerepel a parlamenti pártok környezetvédelmi terveinek megismerése, a hazai zöld szervezetek és az Európai Unió kapcsolati lehetőségeinek vizsgálata, valamint a környezetvédők társadalmi kommunikációjának megvitatása.
Ezen nagy témák mellett számos kisebb szekció foglalkozik majd a többek között az erdővédelemmel, a fenntartható vállalat kérdéskörével vagy éppen a génmódosítás kapcsán felmerülő aggodalmakkal. A zöld szervezetek mellett a helybéli lakosság aktív részvételére is számítanak a szervezők, hiszen a filmklubban vetítésre kerülő filmek, az esti nyitott körű beszélgetések pl. a biogazdálkodás kontra génmódosítás témakörben sok helybélit sarkallhat a rendezvényen való részvételre.

A rendezvényre a szervezők közel 300 szervezettől 600 résztvevőt várnak, akik a szakmai programok, tanácskozások mellett kulturális programok gazdag kínálata közül is választhatnak kedvükre.
A találkozó időpontja: 2006. március 9-12.
Helyszín:
Veszprém, Simonyi Zs. Általános Iskola
A találkozón részt vehetnek mindazon társadalmi szerveződések, melyek célja között szerepel a környezet- és/vagy természetvédelem és/vagy állatvédelem.
Jelentkezési határidő: 2006. február 1.

Bővebb információ:
CSALÁN KÖRNYEZET- ÉS TERMÉSZETVÉDŐ EGYESÜLET
8200-VESZPRÉM, Kossuth u. 1. II/2.
Tel: 88/578-390; 88/443-450  FAX: 88/578-391
Levélcím: 8201- Veszprém, Pf: 222.
E-mail: ot2006@csalan.hu 
Szalay Timea Tel: 30-468-4994

Forrás: http://www.greenfo.hu


2005-ben tizenötödik – jubileumi – alkalommal került megrendezésre a Környezet- és Természetvédõ Szervezetek Országos Találkozója Zalaegerszegen. 

A Környezet- és Természetvédő Társadalmi Szervezetek XV. Országos Találkozója (OT), amelyre 2005. április 1-3. között került sor Zalaegerszegen, úgy határozott, hogy javasolja: a parlamenti pártok miniszterelnök-jelöltjei a 2006. évi országgyűlési választások előtt tegyenek társadalmi kötelezettségvállalást arról, hogy a fenntartható fejlődés érdekében fognak tevékenykedni. A civil szervezetek meggyőződése, hogy egy ilyen megállapodás aláírása nagymértékben elősegítheti a bizalom erősítését egyrészről a civil szervezetek, a választópolgárok, másrészről a megválasztott, illetve megválasztásra jelölt képviselőik között.

Az OT az alábbi tervezetet hagyta jóvá a kötelezettségvállalás szövegére vonatkozóan.