A támogatóink
Egyéb Információk
Hidvégi-Üstös Pál - Tisza futás 2009
Information in English
Jogszabálymódosítás
Kiadványok
Pályázatfigyelő
Polgármestereknek
Programajánló
Résztvevőknek
Sajtószemle
Segítsünk az árvízkárosultaknak!


 Az "Agenda 2030 Humánökológiai Kutatóműhely a globális együttélésről" program támogatói:


AJÁNLÓ

Szelídvízország - animációs film


Szelídvízország - kiadvány

ILD kézikönyv a Tisza-menti ártéri tájgazdálkodás
lehetőségeiről


Blogok

 
  

Folyóiratok, könyvek
 

Tiszavölgy

BOKARISZ-füzetek az ártéri tájgazdálkodásról

Szelídvízország - kézikönyv az ártéri tájgazdálkodásról 


Ismeretterjesztő CD

BOKARTISZ: A folyó élete


DVD

Kulcs a Tiszához I.-II.

IV. Hagyomány és Természet konferencia


További kiadványok...

 Information in English


KORÁBBI BANNEREINK

Demonstráció a ciánmentes Magyarországért!--2009. 10. 24.
A Ciánmentes Magyarországért! Kampány résztvevői azért fogtak össze, hogy olyan jogalkotási lépésre késztessék az Országgyűlést, melynek eredményeképpen a 2000. évi tiszai ciánszennyezés 10. évfordulójára betiltják a ciánvegyületek bányászati alkalmazását Magyarországon. A Szövetség az Élő Tiszáért támogatja az akciót. Demonstráció a törvényjavaslat elfogadásáért 2009. október 28-án, szerdán, de. 10 órakor Budapesten, a Kossuth Lajos téren.
Demonstráció a ciánmentes Magyarországért!

palack22010. január 30-án lesz éppen tíz éve, hogy a nagybányai baleset következményeképpen a Tiszát soha nem látott mértékű, katasztrofális hatású ciánszennyezés érte. A folyó vízgyűjtőjén azóta is zavartalanul üzemelnek tovább veszélyes, alacsony műszaki színvonalú bányák. Sőt, több helyen újabbak megnyitása körül alakultak ki konfliktusok. Magyarországon is vannak bányavállalatok által kinézett helyszínek. Egy újabb nagybányai típusú ciánszennyezés kockázata a jelek szerint nem csökken, hanem nő.

Eljött az idő, hogy valós lépéseket tegyünk, és jogszabályilag tiltsuk meg Magyarországon a nagybányai balesetet okozó ciános technológia alkalmazását.

Az LMP elkészítette a tilalomra vonatkozó törvénytervezetet, a Greenpeace, az MTVSZ és a Védegylet részvételével és számos további civil szervezet bekapcsolódásával kampányt indított elfogadása érdekében

A javaslat elfogadásának támogatására a kampányban részt vevő szervezetek sajtótájékoztatóval egybekötött demonstrációt hirdetnek a tervezetet támogatók részvételével

2009. október 28-án, szerdán, de. 10 órakor

a Kossuth Lajos téren, a Miniszterelnöki Hivatal parkolójában (a Parlament déli bejáratával szemben, a Kossuth tér Akadémia utcai  sarkánál)

Gyere el, rád is szükség van, hogy megmutassuk: ciánmentes Magyarországot akarunk!

www.cianmentes.org