A támogatóink
Egyéb Információk
Hidvégi-Üstös Pál - Tisza futás 2009
Information in English
Jogszabálymódosítás
Kiadványok
Pályázatfigyelő
Polgármestereknek
Programajánló
Résztvevőknek
Sajtószemle
Segítsünk az árvízkárosultaknak!


 Az "Agenda 2030 Humánökológiai Kutatóműhely a globális együttélésről" program támogatói:


AJÁNLÓ

Szelídvízország - animációs film


Szelídvízország - kiadvány

ILD kézikönyv a Tisza-menti ártéri tájgazdálkodás
lehetőségeiről


Blogok

 
  

Folyóiratok, könyvek
 

Tiszavölgy

BOKARISZ-füzetek az ártéri tájgazdálkodásról

Szelídvízország - kézikönyv az ártéri tájgazdálkodásról 


Ismeretterjesztő CD

BOKARTISZ: A folyó élete


DVD

Kulcs a Tiszához I.-II.

IV. Hagyomány és Természet konferencia


További kiadványok...

 Information in English


KORÁBBI BANNEREINK

Szolnoktudás Egyeteme--2009. 11. 22.
Tisztelettel meghívjuk a Szolnoktudás Egyeteme következő előadására, mely különösen aktuális témát tárgyal. Érdeklődésével, jelenlétével tisztelje meg előadásunkat Jász-Nagykun Szolnok megye legimpozánsabb közösségi termében, a Megyeháza Dísztermében, 2009. december 2-án 18 órától.

 

Sem a genetika művelői, sem a laikusok számára nem dőlt el, hogy az őssejt-terápia - mint minden betegség legyőzője, az élet meghosszabbításának napi gyakorlatban művelhető kísérlete - a jövő alkalmazott tudománya, vagy csodavárással párosuló kuruzslás.
 
Hogyan illeszkedik az őssejt-kezelés hazánk jogrendjébe? /Művelői - a kaposváriak - ellen nyomozás, büntetőeljárás folyik. Állítólag szegény nők saját jószántukból - anyagi ellenszolgáltatásért - magzataikat kapartatták ki Harkovban, hogy az abortumokból az orvosok őssejteket nyerjenek./ Milyen  etikai problémákba ütközik a módszer alkalmazása? Kinek van igaza?
 
A kérdésekre dr. Uri-Szabó Károly nőgyógyász-genetikus, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kórház szülész- nőgyógyász osztályvezető főorvosa igyekszik válasz adni.
 
Az előadó jól ismert szűkebb pátriánkban, hiszen fél éves kora óta Szolnokon él, 3 évtizede gyakorló orvos. A Verseghy Gimnáziumban érettségizett 1972-ben, majd Debrecenben végezte el az Orvostudományi Egyetemet. Első, és idáig egyetlen munkahelye a Megyei Kórház, amelynek szülészetén számtalan újszülöttet segített világra. Előadása nem csak közérthetően tudományos, hanem gyakorlatias megközelítésű is: meghosszabbítható-e - szinte korlátlanul - az emberti élet? Gyógyítható-e - az orvoslás legújabb módszereivel - betegségeink mindegyike?
 
 
Üdvözlettel: Egri Sándor