A támogatóink
Egyéb Információk
Hidvégi-Üstös Pál - Tisza futás 2009
Information in English
Jogszabálymódosítás
Kiadványok
Pályázatfigyelő
Polgármestereknek
Programajánló
Résztvevőknek
Sajtószemle
Segítsünk az árvízkárosultaknak!


 Az "Agenda 2030 Humánökológiai Kutatóműhely a globális együttélésről" program támogatói:


AJÁNLÓ

Szelídvízország - animációs film


Szelídvízország - kiadvány

ILD kézikönyv a Tisza-menti ártéri tájgazdálkodás
lehetőségeiről


Blogok

 
  

Folyóiratok, könyvek
 

Tiszavölgy

BOKARISZ-füzetek az ártéri tájgazdálkodásról

Szelídvízország - kézikönyv az ártéri tájgazdálkodásról 


Ismeretterjesztő CD

BOKARTISZ: A folyó élete


DVD

Kulcs a Tiszához I.-II.

IV. Hagyomány és Természet konferencia


További kiadványok...

 Information in English


KORÁBBI BANNEREINK

Szövetség az Élő Tiszáért--2012. 07. 12.

Kik vagyunk és mit teszünk?

Egyesületünk célja a Tisza folyó vízgyűjtőjén élők megélhetési lehetőségeinek javítása, árvízi és környezeti biztonságának növelése, a Tisza ökológiai értékeinek megőrzése és gyarapítása, hogy e táj lakói jó életminőségben és biztonságban élhessenek. A Szövetség olyan gazdálkodási mintákat kíván elterjeszteni, melyek megvalósítják ember és folyó fenntartható együttélését: a tájak adottságainak megfelelnek, az élet gazdag változatosságát gyarapítják és a tájban élő emberek boldogulását segítik elő.

Bővebben
Polgármesteri klub Nagykörűben--2010. 07. 06.

2010. június 30-án Nagykörűben az újonnan megnyitott Suttogó Étterem és Lovasudvarban került megrendezésre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgármesteri Klub soron következő ülése. A rendezvény díszvendége: Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter volt.

Bővebben
Pályázat a biodiverzitás európai fővárosa címre--2010. 01. 22.

Uniós tagállamok környezetvédelmi és területfejlesztési szervezetei keresik a biológiai sokféleség fővárosát Franciaország, Németország, Magyarország, Szlovákia és Spanyolország területén. A versenybe a kis falutól a nagyvárosokig minden típusú település bekapcsolódhat.

Bővebben
Karácsonyi katalógus - piaci szünet--2009. 10. 29.
 

Tisztelt Partnerünk!
A Mindenszentek és Halottaknapi csenedes hétvégén nem lesz piaci kínálat, vasárnap nem lesznek gazdáink sem a megszokott helyen. A csendes napokon már honlapunkról tájékozódhat a közelgő Szeretet Ünnepének a KARÁCSONYI ajéndék kínálatunkról.

Bővebben
A SZÖVET véleménye a csongrádi vízlépcső terveiről--2009. 06. 23.
A Szövetség az Élő Tiszáért megküldte véleményét a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke részére a csongrádi vízlépcső döntéselőkészítő anyagáról. Az állásfoglalás itt letölthető.
Bővebben
A SZÖVET véleménye a csongrádi vízlépcső terveiről--2009. 06. 23.
A Szövetség az Élő Tiszáért megküldte véleményét a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke részére a csongrádi vízlépcső döntéselőkészítő anyagáról. Az állásfoglalás itt letölthető.
Bővebben
A Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület alapelvei--2008. 06. 05.
1. A Természet nem forrás, hanem társ. Csak a természetet gazdagítva gazdagíthatjuk magunkat. Emberi gazdálkodásunkat alá kell rendelni a természet eredendő működési törvényeinek.
Bővebben
Megfeneklik-e a Vásárhelyi-terv?--2006. 03. 10.
Nagykörű, 2006. március 10.  Memorandum a Tiszáról címmel hozták nyilvánosságra közös állásfoglalásukat Tisza-menti önkormányzatok, folyó mentén élő gazdálkodók, a Tiszáért dolgozó civil szervezetek, kutatók. A dokumentum leszögezi, hogy a Vásárhelyi-terv továbbfejlesztése (VTT) című állami fejlesztési program csak akkor segíthet a Tisza mentén élők sorsán, ha az árvízvédelmi, vidékfejlesztési és természetvédelmi szempontokat egyforma súllyal veszi figyelembe. A 2003-mas bíztató kezdet után azonban a hangsúlyok átkerültek az árvízvédelemre, a fenntartható gazdálkodást szolgáló fejlesztési célok szinte teljesen eltűntek. 
Bővebben