A támogatóink
Egyéb Információk
Hidvégi-Üstös Pál - Tisza futás 2009
Information in English
Jogszabálymódosítás
Kiadványok
Pályázatfigyelő
Polgármestereknek
Programajánló
Résztvevőknek
Sajtószemle
Segítsünk az árvízkárosultaknak!


 Az "Agenda 2030 Humánökológiai Kutatóműhely a globális együttélésről" program támogatói:


AJÁNLÓ

Szelídvízország - animációs film


Szelídvízország - kiadvány

ILD kézikönyv a Tisza-menti ártéri tájgazdálkodás
lehetőségeiről


Blogok

 
  

Folyóiratok, könyvek
 

Tiszavölgy

BOKARISZ-füzetek az ártéri tájgazdálkodásról

Szelídvízország - kézikönyv az ártéri tájgazdálkodásról 


Ismeretterjesztő CD

BOKARTISZ: A folyó élete


DVD

Kulcs a Tiszához I.-II.

IV. Hagyomány és Természet konferencia


További kiadványok...

 Information in English


KORÁBBI BANNEREINK

Hír - Fontos hírek
Duzzasztani, mindenáron--2009. 03. 04.
Folyóról, vízlépcsőről, természetről lesz szó, nagy ívben, óvatosan fordulok rá, mert rossz tapasztalataim vannak. Persze, milyen vitával kapcsolatban lennének jó tapasztalai az embernek 2009-ben Magyarországon? Hol ne találkozna primitív előítéletekkel, nyereségvágyból elkövetett hazudozással, üres, buta hangoskodással, sunyítással, vörös fejű anyázással?
Bővebben
Vízlépcsőlátás--2009. 02. 15.
Balogh Péter (SZÖVET) hozzászólása a Csongrádi vízlépcső megvalósíthatósági tanulmánytervét bemutató konferencián

Végighallgatva a konferencia előadásait és az elhangzott hozzászólásokat, számos kérdés merült fel bennem, majd rájöttem, hogy az érdemi, megalapozott válaszhoz szükséges szakmai ismeretek és szemléletbeni alap hiányosan, ill. torzulva jelenik itt meg – úgyhogy csak egyetlen kérdést, és hozzá egyetlen kérést, teszek fel e fórumnak.
Bővebben
A tervezett csongrádi vízlépcsőről szóló előtanulmány--2009. 02. 15.
A 2009. február 13-án bemutatott döntéselőkészítő tanulmány és a tervezők előadásai a tervezett csongrádi vízlépcsőről letölthetők itt.
Bővebben
A csongrádi duzzasztómű megvalósíthatósági tanulmánytervének bemutatása--2009. 02. 14.

A Csongrád Megyei Önkormányzat és a Mérnöki Kamara Nonprofit Kft. tisztelettel meghívja Önt a Tisza csongrádi szakaszán tervezett folyami duzzasztómű megvalósíthatósági tanulmánytervének bemutatására, február 14-ére, Csongrádra.

A Csongrád Megyei Önkormányzat és a Mérnöki Kamara Nonprofit Kft. tisztelettel meghívja Önt a Tisza szakaszán tervezett folyami megvalósíthatósági tanulmánytervének bemutatására, .
Bővebben
Agyrémnek tartják a csongrádi vízlépcsőt--2009. 02. 14.

Agyrémnek tartja a csongrádi vízlépcső-építési terveket Lőrincz István, a duzzasztómű megvalósíthatóságáról készült tanulmány környezetvédelmi fejezetének szerzője. Szerinte aki természetvédőként mást állít, azt zsebre tették a beruházást támogató politikai erők.

 

 

Bővebben
Zöldaggályok a csongrádi vízlépcsőről--2009. 02. 03.
Csongrád 2009.02.02. - Február 14-én mutatja be a megrendelő Csongrád megyei önkormányzat a csongrádi duzzasztóműről készült megvalósíthatósági tanulmányt. A konferenciára a zöldeket is várják. Egyes természetvédők szerint egy vízlépcsővel végérvényesen láncra vernék a Tiszát.

A SZÖVET KÉRI, HOGY MINÉL TÖBBEN JÖJJENEK EL A FÓRUMRA A TISZA SORSÁÉRT AGGÓDÓK KÖZÜL!
Bővebben
Középiskolások tiszai jövőképei a Parlamentben--2008. 10. 10.
A "Csongrádi Tiszavirágok" nyerte a TÁJ-KÉP Tiszai Jövőképépítés Program keretén belül
meghirdetett Jövő Kép - Jövő Nemzedék! című pályázatot, melynek döntőjét az Országház Felsőházi termében tartották. A verseny legjobb csapatainak bemutatkozása mellett a folyó jövőjével kapcsolatos előadásokra is sor került a nyílt napon.
Bővebben
Sosemvolt óriásteknőkkel védenek 1,5 millió embert--2008. 09. 13.

Fotó: Hirling Bálint
[origo]
Visnovitz Péter cikke az [origo]-n - 2008. 09. 11.

Másfél millió ember biztonságának megteremtésével büszkélkedik a vízügyi igazgatóság plakátkampánya, pedig az ehhez szükséges, tavalyra tervezett hat Tisza menti árapasztó víztározó közül csak kettő épült meg. Ráadásul az eredeti tervben szereplő hat tározó is csak fele annyi vizet tudna felszívni, mint amennyit 1,5 millió ember biztonsága érdekében el kellene vezetni, a többi építésére pedig terv sincs. A környezetvédelmi tárca szerint nincs baj, hiszen az 1800-as évek óta folyik az érvízi védelem.
Bővebben
Folytatódnak az árvízvédelmi fejlesztések--2008. 08. 12.
A szaktárca kiemelt feladatának tartja az árvíz elleni védekezést, ennek köszönhető, hogy a mostani árvíz sem okozott komolyabb károkat. Eddig 22 helyszínen valósultak meg árvízvédelmi fejlesztések, és még az idén elkészül két tározó. Az uniós fejlesztések segítségével néhány éven belül jóval könnyebbé válik majd az árhullámok kezelése. Az Új Magyarország Fejlesztési Tervben 2007 és 2013 között 150 milliárd forint uniós forrás áll rendelkezésre árvízvédelmi fejlesztésekre, ebből 110 milliárd a Vásárhelyi Terv Továbbfejlesztésére. A kormány még idén ősszel benyújtja Brüsszelnek a beregi árvízvédelmi töltések komplex fejlesztését célzó 6,3 milliárdos nagyprojektet.
Bővebben
Hídvégi-Üstös Pál blogja: június 3.--2008. 06. 06.
Június 3.
Csongrád - Mindszent 32 km

Tisza jól érzi magát nálunk. Juli, a feleségem hívott, hogy tegnap beoltották a kutyust és boldogan elfoglalta helyét a házában, megbarátkozott a Csöpivel, a pincsi keverékkel és a ház urával, Marcival, a macskával is. Már ne hívjatok, Tiszát nem adom, családtag lett.
Bővebben
<< előző következő >>