A támogatóink
Egyéb Információk
Hidvégi-Üstös Pál - Tisza futás 2009
Information in English
Jogszabálymódosítás
Kiadványok
Pályázatfigyelő
Polgármestereknek
Programajánló
Résztvevőknek
Sajtószemle
Segítsünk az árvízkárosultaknak!


 Az "Agenda 2030 Humánökológiai Kutatóműhely a globális együttélésről" program támogatói:


AJÁNLÓ

Szelídvízország - animációs film


Szelídvízország - kiadvány

ILD kézikönyv a Tisza-menti ártéri tájgazdálkodás
lehetőségeiről


Blogok

 
  

Folyóiratok, könyvek
 

Tiszavölgy

BOKARISZ-füzetek az ártéri tájgazdálkodásról

Szelídvízország - kézikönyv az ártéri tájgazdálkodásról 


Ismeretterjesztő CD

BOKARTISZ: A folyó élete


DVD

Kulcs a Tiszához I.-II.

IV. Hagyomány és Természet konferencia


További kiadványok...

 Information in English


KORÁBBI BANNEREINK

Program - Az Élő Tiszáért Program
A Tisza Biodiverzitás Program indítókonferenciájáról--2006. 01. 28.

 

Az „Ártéri tájgazdálkodással a Tisza biológiai változatosságáért” program több mint 120 résztvevővel, 2006. január 13-14-én Tokajban, a Tokaji Ferenc Gimnáziumban tartotta indítókonferenciáját. A rendkívüli érdeklődés mellett lezajlott konferencia résztvevői megvitatták, hogy milyen kihívásokkal néznek szembe a tájgazdálkodók. Közösen gondolkodtak arról, hogy a most induló hároméves program hogyan érhetné el a kitűzött célokat.
Bővebben
Esemény - Események
Az Alföld-program újjáélesztése--2011. 05. 31.

„Az Alföld-program újjáélesztése” Vízgazdálkodási kihívások, tájgazdálkodási megoldások a Tisza-völgyben: 2011. május 24. (Csongrád) és május 31. (Tiszaroff).

Bővebben
Korábbi bannereink--2008. 07. 25.

Itt gyűjtöttük össze azokat a bannereket, melyek a honlapunkon, illetve más honlapokon olvasható fontos hírekre, eseményekre mutattak. Ezek még sokaknak érdekesek lehetnek, de korábbi eseményekhez kapcsolódnak.

Bővebben
Hír - Fontos hírek
Sajtóközlemény--2012. 02. 22.
 
 

Nem én kiáltok, a föld dübörög A nemzeti megmaradás programja a földről és a vizekről
A termőföld és az édesvíz minőségétől és közösségi birtoklásától kritikusan függ fizikai létünk és jövőbeli megmaradásunk. A 2014-es magyar földmoratórium megszűnésére felelősséggel készülő állam cselekvési lehetőségeiről a Magyar Természetvédők Szövetsége beszélgetett Dr. Tanka Endre professzorral és Molnár Géza kutatóval. [1]

Bővebben
Konferencia a Magyar Tudományos Akadémián--2010. 09. 23.

A közlemúltban, második alkalommal kaptam lehetőséget, hogy a Magyar Tudományos Akadémia patináns épületében tarthassak előadást. A felkérést megtisztelőnek tartottam és természetesen elfogadtam.

Bővebben
Százmilliós érték a sáros vízben--2010. 07. 26.
 

Csongrád - Horgászok és halászok együtt mentik a Tisza árterének tocsogóiban rekedt halivadékok milliárdjait. Az önkéntes munka Csongrádon kezdődött. Az elhúzódó árhullám miatt nagyon jól sikerült az ívás: a keszegfélék mellett apró pontyok, ujjnyi süllők, kisharcsák is akadnak a hálóba, régen látott tömegben.

Bővebben
Csongrádi válaszlevél--2010. 02. 19.

Levelezésünkből, általános tanulságai miatt közzéteszük alábbi válaszunkat:

Tisztelt Uram!


Nagy örömmel vettük levelét, melyből kiderül, hogy mennyire szívén viseli a Tisza sorsát, és (át)látja, hogy a Tisza folyó a kulcsa a Tiszai-alföld sorsának is. Érdeklődése és érintettsége kapcsán engedje meg, hogy felhívjuk figyelmét néhány újabb összefüggésre, a Tisza-kutatás újabb eredményeire, amik alapja, hogy a Tiszát nem mint „csak folyót” tekintjük önmagában, hanem a táji (földrajzi és ökológiai) és emberi (társadalmi és ökonómiai) kapcsolataiban vizsgáljuk...

Bővebben
Áldás lehetne az árvíz--2009. 07. 19.

Szélsőséges az időjárásunk: aszály után jött az áradás. Ugyanakkor hagyjuk elfolyni az életet adó vizet, vélik a Szövetség az Élő Tiszáért (Szövet) aktivistái.

Bővebben
A SZÖVET véleménye a csongrádi vízlépcső terveiről--2009. 06. 23.
A Szövetség az Élő Tiszáért megküldte véleményét a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke részére a csongrádi vízlépcső döntéselőkészítő anyagáról. Az állásfoglalás itt letölthető.
Bővebben
Tiszavirágzás Nagykörűben--2009. 06. 18.
 
A természetvédők örömére az Alsó-Tiszán és a Maroson néhány napja nagy egyedszámban rajzottak a kérészek, más szóval látványos tiszavirágzás zajlott. Munkatársunk tegnap este a Közép-Tiszán, a Nagykörű és Fegyvernek közötti révátkelőhelyen tartott helyszíni szemlét.
Bővebben
Tiszavirág rendőri kísérettel--2009. 06. 10.
Megjött a júniusi jó idő, a vízhőmérséklet újra emelkedik, az elmúlt napok esői följebb hozták egy kicsit a vízszintet, de nem zavarosodott be, a hét végére már Szolnoknál is húsz fok körüli lesz a Tisza, és ha minden jól megy, akkor már ma vagy holnap elindul a tiszavirágzás Szeged környékén (a Maroson és a Tiszán is láttak már néhány kirepült rovart az elmúlt napokban), és aztán, ahogy az időjárás alakul, halad szépen fölfelé, északnak.
Bővebben
Június 19-ig véleményezhető a csongrádi vízlépcső terve--2009. 05. 07.
A Csongrád Megyei Önkormányzat megbízásából a Mérnöki Kamara Nonprofit Kft. kidolgozta a Tisza csongrádi szakaszán az 1970-es években tervezett, de meg nem épített duzzasztómű megvalósíthatóságára vonatkozó döntés-előkészítő tanulmányt.
Bővebben
Előadássorozat a környezetkímélő termelésről és az egészséges élelmiszerekről--2009. 03. 06.
Szeretettel meghívjuk előadásainkra, ahol a környezetkímélő termelésről, az egészséges termékekről és az Élő Tisza védjegyről hallhat. Helyszínek és időpontok:
2009. február 13-án, 16.30 óra, Csongrád
2009. február 17-én, 15 óra, Mátészalka
2009. február 23-án és 24-én, 17 óra, Tarpa
2009. március 4-én és 5-én, 16.30 óra, Szolnok
2009. március 6-án, 17 óra, Sárospatak
A részletes programokat itt olvashatja.
Bővebben
következő >>