A támogatóink
Egyéb Információk
Hidvégi-Üstös Pál - Tisza futás 2009
Information in English
Jogszabálymódosítás
Kiadványok
Pályázatfigyelő
Polgármestereknek
Programajánló
Résztvevőknek
Sajtószemle
Segítsünk az árvízkárosultaknak!


 Az "Agenda 2030 Humánökológiai Kutatóműhely a globális együttélésről" program támogatói:


AJÁNLÓ

Szelídvízország - animációs film


Szelídvízország - kiadvány

ILD kézikönyv a Tisza-menti ártéri tájgazdálkodás
lehetőségeiről


Blogok

 
  

Folyóiratok, könyvek
 

Tiszavölgy

BOKARISZ-füzetek az ártéri tájgazdálkodásról

Szelídvízország - kézikönyv az ártéri tájgazdálkodásról 


Ismeretterjesztő CD

BOKARTISZ: A folyó élete


DVD

Kulcs a Tiszához I.-II.

IV. Hagyomány és Természet konferencia


További kiadványok...

 Information in English


KORÁBBI BANNEREINK

Esemény - Események
Konferencia a helyi termékekről--2010. 12. 02.
 

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH), a Magyar Vidékakadémia második sorozata keretében megrendezi a Konferencia a helyi termékekről, nyitó eseményét, 2010. december 10-én a Benczúr Hotel (Budapest VI. ker., Benczúr utca 35.)  Budapest termében. Program alább, jelentkezési lap csatolva.

Bővebben
Hír - Fontos hírek
Beszámoló a Svájci-Magyar Civil és Ösztöndíj Alapok támogatásával megvalósult projektünkről--2014. 06. 26.

A SZÖVET 2013-14-ben a Svájci-Magyar Civil és Ösztöndíj Alapok 19.232.928 Ft-os támogatásával valósította meg Fenntartható helyi gazdasági kezdeményezések érdekképviseletének megteremtése és piaci életképességük javítása (SMCA-2012-0071-Z) című programját. A munka hozzájárult többek között a KISLÉPTÉK érdekképviselet létrehozásához és megerősítéséhez. Alább közzétessük a program végbeszámolóját. 

Bővebben
Érdekképviseleti szövetség alakult a kisléptékű termelés megerősítéséért--2013. 10. 22.

2013. október 20-án, Debrecenben megalakult a Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseleti Szövetsége. A szervezet célja a kisléptékű gazdasági kezdeményezések működésének jogi és gazdasági feltételeit javítani, amivel a helyi gazdaság erősíthető.

Bővebben
Termelői piac nyílik a főváros szívében, a Kossuth téren--2012. 06. 27.

Június 29-én termelői piac nyílik a Vidékfejlesztési Minisztérium épületének árkádjai alatt. A Vidék Mustra a tervek szerint késő őszig péntekenként reggel nyolctól este hatig tart nyitva, és az ország minden területéről érkeznek majd a kiváló minőségű termékeket árusító kistermelők.

Bővebben
Helyi termékek a közétkeztetésben - konferencia--2011. 01. 26.

91 résztvevővel, az ország minden tájáról érkezett élelmezésvezetők, kistelepülési polgármesterek, magas rangú kormányzati tisztviselők és civil szervezetek részvételével bonyolítottuk le „Helyi termékek a közétkeztetésben” c. konferenciánkat január 18-án a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Bővebben
A Fidesz vidékfejlesztési munkacsoportjának 21 pontja --2010. 07. 13.

Erőteljes agrárszabályozásbeli változásokat igényel a Fidesz országgyűlési frakciójának vidékfejlesztési munkacsoportja Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől. A 21 fő- és több alpontban összefoglalt listát teljes terjedelmében közöljük.

Bővebben
Élő Magyarország hálózat--2010. 05. 19.

Élő Magyarország néven hálózatot hoztak létre civilek annak érdekében, hogy erősítsék a tájkímélő helyi gazdaságokat és lépjenek fel közösen a vidéki közösségek újraélesztésével és a mezőgazdasági termékek alternatív értékesítésével foglalkozó szervezetek.

Bővebben
Mától több magyar élelmiszer lehet a boltokban--2010. 05. 15.

Könnyíti a helyi élelmiszerek piacra jutási esélyeit a május 15-én hatályba lépő kistermelői rendelet, amely rendkívül fontos tartalmi és mennyiségi változásokat is tartalmaz. Ezeknek köszönhetően fellendülhet a vidéki gazdaság és enyhülhet a válság okozta munkanélküliség.

Bővebben
SZÖVET kezdeményezések, hírek, események--2010. 04. 29.


Az utóbbi időben egyre több helyen jelennek meg cikkek, írások a SZÖVET kezdeményezéseiről (kistermelő jogszabályok, az őstermelők adózási feltételei, stb)
Az alábbi linkeken ezekből, a csokorba gyűjtött cikkekből szemezgethetnek olvasóink.

Bővebben
FELPÖRGETHETI A VIDÉKI GAZDASÁGOT AZ ÚJ KISTERMELŐ RENDELET--2010. 04. 28.

Sikeres volt a civilek példátlan mértékű összefogása
Számos civil javaslatot tartalmaz a kistermelői rendelet hamarosan kihirdetésre kerülő módosításának utolsó verziója. 53 civilszervezet egy éven át dolgozott azért, hogy az új rendeletbe olyan elemek bekerüljenek, amelyek könnyítik a helyi élelmiszerek piacra jutási esélyeit, mert ezek segítségével fellendülhet a vidéki gazdaság és enyhülhet a válság okozta munkanélküliség. Ám a siker nem felhőtlen: egyes intézkedések újabb problémákat vetnek fel. Erről tartottak ma sajtótájékoztatót a civilek budapesti szakmai fórumuk szünetében. 

Bővebben
Enyhülnek a kistermelői szabályok - új lekvárok, sajtok, kolbászok--2010. 04. 28.
Újdonság például, hogy a jövőben a magyar kistermelői élelmiszerek is megtalálhatók lesznek a boltok polcain és az éttermek asztalain.
Bővebben
következő >>